ФЕСТИВАЛ “ДАНИ ЈЕСЕНИ”

У оквиру реализације фестивала који се одржава почетком јесени у Анини, Румунија, град Пожаревац су представљала два удружења ликовних стваралаца УЛИС „Ђура Јакшић“ и УЛИС „Милена Павловић – Барили“ са члановима који су на самом фестивалу креирали слике које су у фокусу имале исту тематику као и фестивал.

Ликовни уметници су наступили сликајући на фестивалу који се одржава у част јесење жетве. У склопу фестивала бројни пољопривредни произвођачи и веште занатлије излагали су своје најбоље производе, па су гости из Пожаревца имали прилику да се непосредно увере у аутентичност региона Караш – Северин и општине Анина.

С друге стране, локално и регионално становништво, посетиоци и излагачи,  имали су могућности да се увере како настаје уметничко дело, а представници удружења су поклонили неколико слика домаћинима. Град Пожаревац је поклонио слику са мотивима Града партнерској општини Анина, као симбол успешне сарадње која ће се наставити и по завршетку заједничког пројекта.

Према утврђеном плану реализације активности, партнери Град Пожаревац и општина Анина ће заједнички учествовати у реализацији фестивала у Србији и Румунији, развијати културну сарадњу између две државе, подстицати развој туризма у Региону и подржати неафирмисане уметнике и удружења у процесу изградње препознатљивости на тржишту.

Translate »
Scroll to Top