ИЗЛОЖБА У АНИНИ

У оквиру спровођења пројекта Културно повезивање у циљу јачања туристичке привлачности региона званично је отворена изложба непознатих уметника и културних и уметничких друштава из Анине. У делу града где је највећа фреквенција локалне популације, организована је изложба појединаца и удружења који се баве кућном радиношћу, производњом традиционалне хране, меда, и рукотворина.

Излагачи су имали прилику да користе простор на атрактивној локацији са великом флуктуацијом грађана и туриста без надокнаде у периоду од 12. 06. 2018. – 30. 08. 2018.

У реализацији ове активности очекује се пораст интересовања неафирмисаних произвођача да излажу и изграде имиџ и препознатљивост као специфичан вид промоције културе и традиције са циљем да се побољша културни туризам и туристичка понуда у прекограничној области.

Пројекат Култура без граница се спроводи средствима Европске Уније уз учешће града Пожаревца, Републике Румуније, и општине Анина. Укупна вредност пројекта је ЕУР 502.063.00 а период реализације је 23. 12. 2017. – 22. 12. 2018.године

Translate »
Scroll to Top