ФЕСТИВАЛ “ДАНИ АНИНЕ”

У оквиру реализације пројекта „Културно повезивање у циљу јачања туристичке атрактивности региона“,који се спроводи у оквиру програма прекограничне сарадње „Румунија-Србија 2014-2020“, представници Града Пожаревца су учествовали на фестивалу „Анина дани“ одржаном у Анини, Румунија.

У оквиру реализације фестивала у Румунији, град Пожаревац су представљали КУД Костолац, млада певачица Емилија Митровић и фудбалска екипа ветерана.

Емилија и КУД Костолац наступили су пред бројном домаћом публиком и побрали аплаузе, а посебно упечатљив наступ био је међународни фудбалски турнир, са екипама из Румуније, Србије и Македоније. Град Пожаревац је освојио прво место на овој манифестацији која је на најбољи могући начин промовисала спортски дух и фер плеј.

Према утврђеном плану активности, партнери Град Пожаревац и општина Анина заједнички ће учествовати у реализацији фестивала у Србији и Румунији, развијати културну сарадњу две земље, промовисати развој туризма у Региону и подржавати неафирмисане уметнике и удружења у процесу препознавања тржишта.

Пројекат се реализује средствима Европске уније уз учешће Града Пожаревца, Републике Румуније и Општине Анина. Вредност пројекта је 502.063,00 евра, а период реализације је 23.12.2017.-22.12.2018. године.

Translate »
Scroll to Top