ДАН ПРИМИРЈА

У склопу имплементације пројекта „Културно повезивање у сврху јачања туристичке атрактивности у Региону – Култура без граница“ који се реализује у оквиру програма прекограничне сарадње „Румунија-Србија 2014-2020“, Град Пожаревац и партнерска општина Анина из Румуније су учествовали у реализацији фестивала у оквиру обележавања дана примирја у Првом светском рату – 11. новембра.

У оквиру реализације фестивала организоване су бројне едукативне радионице за развој вештина у домену ликовне и музичке уметности, али и старих заната као што су хеклање, штрикање, плетење,… које су реализовала репрезентативна удружења из Пожаревца – Удружење ликовних уметника „Милена Павловић Барили“, Удружење „Нови звучни талас“, Удружење „Коло српских сестара“, Удружење „Чаробних руку дело“, док су општину Анина из Румуније представљали музичари из Анине и фолклорна група „Doina Aninei“.

Радионице и музички наступ су привукли пажњу домаће публике, а учешће је било слободно за све заинтересоване грађане. Радионице су одржане у просторијама Агенције за образовно педагошке услуге ,,Koдекс’’ уз подршку Удружења ликовних уметника „Ђура Јакшић“ .

Translate »
Scroll to Top